Dunavecse

A Dél-Alföldi régióban, közvetlenül a Duna bal partján terül el a 2010. januári adatok alapján 4036 lakost számláló kisváros.
Elhelyezkedésének köszönhetően nagyszerű vízitúra- és vízi sportolási lehetőséget biztosít . Remek barangolóhely a vadregényes Duna-part (sajnos, a vízszabályozási „védművek” eltakarják a Dunát). Ezen kívül horgászási lehetőség van a Dunán , a Fűzvölgyi-csatornán és a Maloméren. A sok, szép emlékművel díszített park, a közeli Duna-part kiváló pihenési lehetőséget biztosít az átutazóknak.

A megközelítés szempontjából a következő lehetőségek nyílnak az idelátogatók számára:

Településünk Budapesttől 72 km-re, délre található az 513-as számú főút vonalon. Jól megközelíthető a Budapest- Baja útvonalon autóval, autóbusszal, lakókocsival, kerékpárral. Mivel településünk a Magyar Zarándokút egyik állomása, így a gyalogosan is ellátogathatnak hozzánk a túrázni vágyók. Vonattal a Kunszentmiklós–Dunapataj szárnyvonalon helyezkedik el, azonban itt személyvonat közlekedés nincs, és persze vízen a Dunán (személyhajó közlekedés nincs, teherhajó- és csónakkikötő van).

Városunkról bővebben a Városunkról → Térkép, infrastruktúra, illetve a Városunkról → Történelem menüpont alatt tájékozódhat.